Зеленський заявив про фактичну участь Північної Кореї в російсько-українській війні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія фактично втягнула Північну Корею у війну, і на ці дії Україна відповідатиме жорстко, разом зі своїми союзниками. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні 14 жовтня.

«Провів засідання штабу. Розглянуто кілька питань. Серед найважливіших була доповідь розвідслужб - Служби зовнішньої розвідки та розвідки оборони України - про наміри росіян на осінь і зиму. Усе було досить докладно. Фактична участь Північної Кореї у війні. Також відносини Росії з деякими іншими країнами, які, на жаль, вкладають гроші в затягування війни. Також напрямок зовнішньої політики: наші відносини з партнерами і можливі кроки, які можуть допомогти нам захиститися і домогтися результату, незважаючи ні на що. Я дякую нашій розвідці, усім задіяним фахівцям за повну картину. Зі свого боку, я поставив конкретні завдання перед Силами оборони, Силами безпеки, Урядом і нашими дипломатами», - повідомив глава держави. 

Він додав, що «хто б не допомагав Росії, ми відповідатимемо так жорстко, як це необхідно для захисту України».

«Буде проведена відповідна робота з нашими партнерами, щоб наміри Росії не спрацювали. І це можливо. Саме це і станеться», - пообіцяв Зеленський.

Нагадаємо, що біля окупованого Донецька внаслідок ракетного удару 3 жовтня, було знищено понад 20 російських військовослужбовців.

Як повідомлялося,  російський диктатор Путін вніс до Держдуми законопроєкт про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство між РФ і Північною Кореєю, що передбачає військову допомогу між державами в разі війни.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті