Заарештовано киянина, якому пообіцяли $6000 за підпал авто поліції. Він підпалив, а його "кинули"

У Києві затримали 20-річного чоловіка, який підпалив два автомобілі поліції за обіцяні росіянами $6000. Про це повідомила Київська міська прокуратура в Телеграм 29 серпня.

"У Києві затримали 20-річного чоловіка, який погодився за 6000 доларів США підпалити два автомобілі поліції", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що через його дії 26 серпня близько 4 години ранку загорілись машини, що стояли на гостьовому паркувальному майданчику неподалік Дарницького управління поліції м. Києва.  

"Встановлено, що 20-річний киянин через месенджер «Телеграм» отримав замовлення за 6000 доларів США спалити автомобілі поліції. Оскільки він живе у Дарницькому районі Києва, то шукати машини для підпалу він почав десь поруч. Молодик орендував квартиру подобово неподалік райвідділу поліції, замовив у будівельному гіпермаркеті онлайн-доставку запалювальної рідини та вночі пішов на майданчик, де паркують автомобілі поліції, вичікуючи момент коли нікого не буде поруч", - пише відомство. 

Обливши машини запалювальною рідиною, чоловік зняв результат виконаного завдання на відео та надіслав замовнику. З орендованої квартири він переїхав в хостел, де і чекав, поки замовник підпалу на картку перерахує обіцяні гроші. Оплату палій мав отримати зранку, втім йому нічого не заплатили. 

"За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва 20-річному киянину повідомлено про підозру в умисному підпалів двох автомобілів поліції (ч. 2 ст. 194 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 1,5 млн гривень", - йдеться також у повідомленні.

Раніше в Офісі генпрокурора розповіли деталі про роботу ворожих спецслужб, які організовували підпали авто українських військових.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті