В Офісі генпрокурора розповіли деталі про роботу ворожих спецслужб, які організовували підпали авто українських військових

Здійснення диверсій та підпалів авто військових є елементом підривної діяльності, організованної ворожими спецслужбами з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні. Про це розповіла речниця Офісу Генерального прокурора Надія Максимець в ефірі "Суспільного" 13 серпня.

"Найчастіше до вчинення підпалів вдаються молоді люди віком 18-23 років, які шукають швидкий спосіб заробити гроші в інтернеті. Соціальні мережі стали зручним інструментом для вербування людей на анонімні Телеграм-канали, де їх залучають до незаконної діяльності обіцянками швидкого збагачення. Однак варто зазначити, що більшість виконавців або взагалі не отримують обіцяних грошей, або отримують значно меншу суму. Хочу звернути увагу всіх, хто розглядає такий спосіб заробітку, що окрім реальної загрози тривалого ув’язнення, вони нічого не отримають. Ми вживатимемо всіх заходів для викриття як платформ, що розміщують такі оголошення, так і організаторів цих злочинних схем", - повідомила речниця.

Вона підкреслила, що, незважаючи на обіцянки легкої наживи, більшість виконавців підпалів так і не отримали грошей. Справжньою метою цих дій було не знищення майна, а перешкоджання діяльності ЗСУ. За такі злочини передбачено відповідальність за кількома статтями Кримінального кодексу.

"Загалом такі злочини кваліфікуються за кількома статтями Кримінального кодексу України. Крім умисного знищення або пошкодження майна, до таких дій можуть застосовуватися такі статті: Стаття 114-1 перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, Стаття 258 - теракт, Стаття 111 - державна зрада, Стаття 113 - диверсія. За вчинення таких злочинів передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на тривалі строки", - повідомила також Максимець.

Раніше повідомлялось, що до 8 років ув'язнення загрожує 16-річному мешканцю Дніпра, який на замовлення росіян спалив військове авто.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті