За добу відбулося 83 бойових зіткнення, найскладніша ситуація на Покровському напрямку - Генштаб

За минулу добу зафіксовано 183 бойових зіткнення, найінтенсивнішою залишається ситуація на Покровському напрямку, також противник активно наступав на Куп'янському, Лиманському та Курахівському напрямках. Про цен повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 8:00 31 серпня.

Як повідомляється, на Харківському напрямку відбулося 7  бойових зіткнень поблизу Плетенівки, Липців та Вовчанська.

На Куп'янському напрямку відбулося 32 бої. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Колісниківки, Новоосинового, Лозової, Андріївки, Стельмахівки та Глушківки.

На Лиманському напрямку ворог 22 рази атакував у Твердохлібового, Новосергіївки, Дружелюбівки, Греківки, Чернещини, Макіївки, Невського та Новосадового.

На Сіверському напрямку росіяни 4 рази наступали поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки.

На Краматорському напрямі відбулося 12 бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік Калинівки, Часового Яру, Ступочок, Іванівського, Андріївки та Предтечиного.

На Торецькому напрямку йшло 16 боїв, зокрема, у Торецьку та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 55 ворожих штурмових дій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Гродівка, Карлівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка та Селидове. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 24 атаки противника поблизу Українська, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники 8 разів наступали біля Вугледара та Водяного. Успіху не мали.

На Оріхівському напрямку відбулося одне зіткнення неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві атаки противника.

На Гуляйпільському напрямку ситуація без змін.

Нагадаємо, напередодні президент Чехії Петр Павел заявив, що темпи просування окупантів на Донбасі не пов’язані з Курською операцією. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті