Темпи просування окупантів на Донбасі не пов’язані з Курською операцією — президент Чехії

Зростання темпів просування РФ на Покровському напрямку в Донецькій області не пов’язане з операцією ЗСУ у Курській області Росії. Про це, відповідаючи на питання кореспондента Радіо Свобода, сказав президент Чехії Петр Павел під час пресконференції у Празі, - пише "Радіо Свобода".

«Я не думаю, що існує прямий звʼязок між операцією в Курській області і вищим темпом російського просування (на Донбасі – ред.). Це просто означає, що російське лідерство продовжує рухатися до цілі захопити територію усіх чотирьох областей, які вони вважають своїми. І це те, чого вони хочуть досягнути впродовж зручного часу, поки погода досі хороша для військових операцій», – розповів Павел.

Раніше народна депутатка та заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла в Радіо Свобода («Свобода.Live») сказала, що швидке просування російських військ на Покровському напрямку може бути пов’язане з тим, що підрозділи ЗСУ були відтягнуті для проведення наступальної операції у Курській області Росії.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті