Єврокомісія підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС. Шмигаль очікує переговорів вже цього місяця

Єврокомісія підтримує початок переговорів про вступ України до Євросоюзу. Про це з посиланням на висновок Єврокомісії повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм 7 червня.

"Вдячні за позитивну оцінку нашого євроінтеграційного прогресу. В озвученому висновку ЄК йдеться про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі 4 додаткові кроки-реформи", - написав Шмигаль.

За його словами, тепер Україна очікує від європейських партнерів наступний крок - початок переговорів про членство в Євросоюзі вже цього місяця. 

Крім того, повідомляється, що Європейська комісія має намір рекомендувати почати переговори про вступ України, а також Молдови, до Євросоюзу до того, як 1 липня головування в ЄС перейде до Угорщини. Про це з посиланням на власні джерела пише Financial Times 7 червня.

"Комісія хоче якнайшвидше, вже цього місяця, почати формальні переговори з Києвом і Кишиневом, щоб подати обом країнам позитивний сигнал щодо їхніх надій на вступ до ЄС", - пише видання.

Раніше повідомлялось, що ЄС хоче почати переговори з Україною про вступ у червні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті