Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту: це перша золота медаль для України на ЧС з легкої атлетики за 10 років

Українська спортсменка Ярослава Магучіх виграла золото чемпіонату світу-2023 з легкої атлетики у секторі для стрибків у висоту.

21-річна Магучіх з другої спроби взяла висоту 201 см, випередивши двох австралійських спортсменок.

Також після підкорення планки 197 см українка виконала олімпійський норматив. Це перша золота медаль України на ЧС за останні 10 років.

У стрибках у висоту вигравали Інга Бабакова (ЧМ-1999), Юрій Кримаренко (ЧМ-2005) та Богдан Бондаренко (ЧМ-2013).

Ярослава Магучіх є бронзовою призеркою Олімпіади у Токіо. Минулого року українка стала чемпіонкою світу у приміщенні, чемпіонкою Європи, срібним призером ЧС на відкритому повітрі та чемпіонкою Діамантової ліги.

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті