Війна не закінчиться деокупацією Донбасу та Криму, треба вступати до НАТО – Роман Світан

Україна може вийти на кордіни 1991 року вже до кінця цього року, якщо західні партнери нададуть озброєння у достатній кількості, але війна на цьому не закінчиться. Про це в інтерв'ю "Острову" сказав полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Якщо західні партнери дадуть нам у достатній кількості озброєння (а це приблизно вдвічі більше, ніж зараз), то до кінця року ми можемо вийти на кордони України станом на 1991 рік. Але це при тому, що нам дадуть те, що ми запитуємо, зокрема авіацію", - вважає він.

Він також зазначив, що коли ЗСУ звільнять усі українські території, потрібно терміново розпочинати переговори щодо вступу до НАТО.

"Без цього не буде сенсу у звільненні всіх територій, тому що РФ переформатується і навесні знову піде на нас. Росія боїться лише НАТО", - сказав Роман Світан.

Він наголосив, що війна не закінчиться звільненням Криму та Донбасу.

"Росія продовжить ломитися в наші двері, поки ми не закриємося замком НАТО. Всі ці договори "гарантій безпеки" не вирішать проблеми. Оптимальний варіант - це входити до НАТО на кшталт Швеції та Фінляндії (без будь-яких ПДЧ). Коли ми вступимо до НАТО, ніхто не питатиме політиків, давати нам зброю чи ні, працюватиме п'ята стаття. Весь сенс вступу до НАТО – це допуск до повного спектру озброєння країн-членів, включаючи ядерну зброю. Інших варіантів немає", - пояснив військовий експерт.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті