Відкриття переговорів про вступ у ЄС: Зеленський впевнений, що Україна буде повноправним членом Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відсьогодні можна бути впевненими, що "Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу". Про це він сказав у своєму відеозверненні з нагоди початку перемовин про вступ України до ЄС, опублікованому в Телеграм 25 червня.

"Сьогодні день, заради якого ми всі працювали довго й дуже наполегливо - уся команда України. Сьогодні - офіційне, фактичне, реальне відкриття переговорів про вступ України у Євросоюз. І наша українська делегація - представники Верховної Ради України, уряду, Офісу - уже провели першу міжурядову конференцію України та Євросоюзу. І до сьогодні ми були державою, яка здобула статус кандидата на вступ, але повної впевненості ще не могло бути, чи реалізуємо цей статус. А відсьогодні це вже точно впевненість - Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський визначився із делегацією для переговорів про вступ до ЄС.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті