Великі втрати техніки під Авдіївкою підірвуть наступальний потенціал РФ у довгостроковій перспективі – ISW

Великі втрати російської техніки навколо Авдіївки, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал Росії в довгостроковій перспективі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Великі втрати російської техніки навколо Авдіївки, ймовірно, підірвуть наступальний потенціал Росії в довгостроковій перспективі", - йдеться у повідомленні.

Супутникові знімки підтвердили, що російські військові в період з 10 по 20 жовтня в районі Авдіївки втратили щонайменше 109 одиниць військової техніки, в основному бойових броньованих машин і танків.

Український офіцер запасу заявив, що російські сили, схоже, використовують менше бронетехніки поблизу Авдіївки, хоча російські війська, можливо, перегруповуються для поновлення великих механізованих штурмів, як це було між початковими механізованими штурмами 10 жовтня та другою серією великих механізованих штурмів жовтня. 19 і 20.

"Російське командування перекинуло додаткові сили на фронт до Авдіївки, щоб компенсувати значні втрати в живій силі та зберегти здатність російських військ підтримувати поточні наступальні зусилля", - зазначають аналітики.

Однак російському командуванню, ймовірно, буде важко компенсувати втрати російської техніки, зокрема бронетехніки. Широкомасштабні втрати та нестача російської техніки в перший рік повномасштабного вторгнення значно обмежили здатність РФ вести ефективну механізовану маневрову війну під час наступу російських військ взимку-навесні 2023 року, що призвело до подальших втрат під час безладних механізованих штурмів під Вугледаром, в січні та лютому 2023 року.

Як повідомлялося раніше, супутникові знімки свідчать, що російські військові з 10 по 20 жовтня втратили під Авдіївкою від 109 до 200 одиниць техніки.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті