РФ вже втратила під Авдіївкою до 200 одиниць техніки – ISW

Супутникові знімки свідчать, що російські військові з 10 по 20 жовтня втратили під Авдіївкою від 109 до 200 одиниць техніки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Український офіцер запасу зазначив, що більшість російських втрат становлять передусім бойові броньовані машини, такі як БМП-1 та БМП-2 та МТ-ЛБ; танки Т-72, Т-64, Т-80; бронетранспортери БТР; та інші транспортні засоби.

Він також заявив, що втрати російської техніки в районі Авдіївки перевищили їхні втрати під час невдалої переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року та, ймовірно, перевищать втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року.

Цифри можуть зрости – близько десятка машин не включено до списку втрат через невідповідність зображень.

Два інші незалежні джерела оцінюють, що російські сили втратили близько 200 військових машин біля Авдіївки.

Нагадаємо, напередодні в ОСУВ "Таврія" заявили, що сталої ситуації під Авдіївкою немає

Як повідомлялося, 16 жовтня військовий аналітик Bild Юліан Ріпке заявив, що окупанти втратили вже понад 60 танків та БТР, намагаючись захопити Авдіївку. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті