Ватажок "ДНР" заявив, що, може бути, на місці зруйнованого ЗС РФ Бахмута буде побудовано нове, "більше" сучасне місто

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що на місці зруйнованого ЗС РФ до руїн Артемівська (Бахмута) побудують нове, "більше" сучасне місто. Настільки необачну обіцянку він дав в ефірі одного з російських телеканалів.

Колабораціоніст, говорячи про масштабні руйнування на Донеччині, спричинені російською агресією, визнав, що "сказати, що все абсолютно буде як до 2014 року, не видається можливим, тому що багато міст, багато агломерацій будуть переглянуті". 

Усвідомивши двозначність своїх слів, він поспішив додати, що "це не означає, що вони не будуть відновлюватися - будуть! Але ці міста будуть сучасними".

Як абстрактний приклад гіпотетичного відновлення Пушилін навів Бахмут, який на російський манер називає "Артемівськом".

"Якщо ми подивимося на Артемівськ - міста практично немає...", - нагадав він. Потім він заявив про якісь підприємства, які залишилися на руїнах Бахмута. "Там, усе-таки, знаходяться підприємства, це робочі місця, підприємства ці будуть працювати, підприємства ці затребувані, продукція цих підприємств затребувана", - не назвав він конкретно ці підприємства.  Ось нібито навколо них "з'явиться нове місто". 

"А яким воно буде за розмірами? Може, це доцільно і зараз наші фахівці над цим працюють - можливо, сам Артемівськ буде більшим, а прилеглі вони стануть передмістям Артемівська", - продовжив імпровізувати ватажок "ДНР".

Як повідомлялося раніше, внаслідок багатомісячних штурмів Бахмута російськими військами, варварськими бомбардуваннями й артобстрілами місто було стерте з лиця землі. Наприкінці травня 2023 року його руїни були окуповані Росією. За понад рік, що минув відтоді, жодних відновлювальних робіт у Бахмуті не велося.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті