В ОТУ "Луганськ" спростували заяву Bild про просування росіян у Часовому Яру

Речниця ОТУ "Луганськ" майор Анастасія Бобовнікова в коментарі РБК-Україна не підтвердила факт, що російським військам вдалось просунутися чи закріпитись у районі Часового Яру.

"Враховуючи, що противник використовує тактику малих штурмових груп, ворожа піхота забігає за канал. Проте подібні маневри супроводжуються значними втратами для росіян. Українські сили швидко відбивають такі атаки, відкидаючи російські підрозділи назад​", - сказала вона.

За словами Бобовнікової, на практиці це має такий вигляд: 3-5 загарбників забігають у, наприклад, будинок; вони умовно "закріпились". Однак логістичні шляхи до цієї позиції будуть перерізані, а ці 3 особи так чи інакше будуть викурені і знищені. Подібна історія повторюється щоденно вже довгий час.

Напередодні видання Bild написало, що окупантам нібито вдалося прорвати оборону Часового Яру Донецької області й тепер вони наступатимуть на центр міста. 

Нагадаємо, раніше представник пресслужби 24 ОМБр імені короля Данила Андрій Полухін заявив, що у Часовому Ярі складна ситуація, яка має тенденцію до погіршеня

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті