У Часовому Ярі складна ситуація, яка має тенденцію до погіршеня - спікер бригади ЗСУ

Ситуація у Часовому Яру є складною, однак Сили оборони України контролюють логістичні шляхи та знищують техніку російської армії. Офіційно про просування російського війська ЗСУ не заявляють, і називають просування тимчасовим.Про це в етері "Суспільне. Студія" повідомив представник пресслужби 24 ОМБр імені короля Данила Андрій Полухін.

"Ситуація у Часовому Яру є складною та має тенденцію до погіршення. Наші хлопці тримають оборону наразі наскільки це можливо. Про просування ворога  ще офіційно ми не можемо заявляти, оскільки ці просування можуть бути тимчасовими, бо ми контролюємо логістичні шляхи і місце просунення, будь-яку дорогу до наших позицій нашими дронами, артилерією".

Він розповів, що бувають випадки, коли російські військові можуть перейти за канал Сіверський Донець — Донбас.

"Ворог може заскочити за канал, заскочити на одну, другу, третю позиції, потім він там і закінчується. Підмога не приходить, тому що наші хлопці починають відпрацьовувати по всьому, що рухається до наших позицій. І забирають назад позиції, забирають назад території, закріпляються по каналу Сіверський Донець", — сказав військовослужбовець.

Армія РФ намагається штурмувати малими пішими піхотними групами — переховуються російські військові в якихось укриттях на мікрорайоні "Канал" або у поруч розташованому лісництві, та після накопичення виходять на штурм позицій ЗСУ, повідомив Полухін. Інколи, за його словами, російські війська йдуть на механізований штурм, але їм цього не вдається, бо українські війська знищують техніку РФ.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті