До 8 років ув'язнення загрожує 16-річному мешканцю Дніпра, який на замовлення росіян спалив військове авто

У Дніпрі затримали 16-річного юнака, який на замовлення росіян спалив військове авто. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 9 серпня.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного ворожого поплічника, який "на замовлення" РФ готував нові підпали у Дніпрі. Основною ціллю ворога були службові авто Сил оборони, які залучені до виконання бойових завдань на передовій. ...Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Незважаючи на юний вік фігуранта, йому загрожує до 8 років тюрми", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що для вчинення серії підпалів військових автомобілів російська розвідка залучила 16-річного мешканця Дніпра. У поле зору агресора юнак потрапив, коли шукав "легких грошей" у Телеграм-каналах. У кінці липня цього року на дніпрянина дистанційно вийшов представник спецслужби РФ та запропонував йому співпрацю в обмін на "швидкий заробіток". 

За інструкцією окупантів їхній агент вдягнув балаклаву та вночі провів дорозвідку поблизу місць паркування авто українських захисників. У ході розвідувальної вилазки фігурант виявив три потенційні цілі та сфотографував їх для "погодження" зі своїм російським куратором. Після "відмашки" з РФ юнак прибув у темний час доби на паркомісце одного з військових позашляховиків та підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші. Далі зловмисник відзняв відео загоряння на камеру власного телефону для "звітності" перед агресором.

У подальшому окупанти планували використати ці медіафайли для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність антиукраїнського підпілля у прифронтовому місті.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта і затримали його "по гарячих слідах". Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та одяг із доказами злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Раніше повідомлялось, що у Києві затримано 16-річного агента ФСБ, який підпалював авто Сил оборони. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті