В МЗС України закликали МКС покарати росію за жорстоку страту військового ЗСУ й вигнати з ООН

В МЗС України закликали Міжнародний кримінальний суд покарати РФ за страту військового ЗСУ, відо якої було оприлюднено 11 квітня, й вигнати росію з ООН. Про це повідомили на сайті МЗС, а також особисто очільник міністерства Дмитро Кулеба у Twitter 12 квітня.

"Вбивство українського полоненого, зафіксоване на відео, є серйозним порушенням Женевських конвенцій та є воєнним злочином відповідно до положень Кримінального кодексу України та Римського статуту Міжнародного кримінального суду, – йдеться в повідомленні МЗС. – За Римським статутом такі дії також можуть бути кваліфіковані як злочин проти людяності. Закликаємо Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду невідкладно звернути увагу на чергове звірство російських військових у контексті розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених громадянами РФ на території України".

В МЗС звернулись до міжнародної спільноти з проханням посилити допомогу Україні, аби захистити мирних мешканців від російського геноциду та звільнити окуповані території.

Крім того, голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав вигнати росію з ООН.

"У мережі поширюється жахливе відео, як російські війська обезголовлюють українського військовополоненого, – написав він у Twitter. – Це абсурд, що Росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в РБ ООН. Російських терористів потрібно вигнати з України та ООН і щоби вони понесли відповідальність за свої злочини".

Раніше повідомлялося, що рашисти оприлюднили чергове відео зі стратою українського військового, якому відрізають голову. Зеленський, Єрмак і Лубінець відреагували (21+).

Раніше також повідомлялось, що у путіна прокоментували відео страти українського військового, якому відрізали голову.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті