Рашисти оприлюднили чергове відео зі стратою українського військового, якому відрізають голову. Зеленський, Єрмак та Лубінець відреагували (21+)

Рашисти опублікували чергове відео зі стратою українського військового: цього разу полоненому відрізають голову. Відео з’явилось у мережі Інтернет ввечері 11 квітня й було поширене багатьма Телеграм-каналами та сайтами. Невідомо, коли саме зроблено відео, але видно, що у теплий сезон.

"Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати: як легко ці звірі вбивають, – відреагував на це Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 12 квітня. – Ми нічого не збираємося забувати і прощати вбивцям. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору".

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста через відео зі стратою військового.

"З точки зору людяності та гуманності, чи може взагалі будь-яка армія світу вбивати військовополонених, а потім поширювати це відео на загал. Чи додає честі подібні дії такій армії? Питання риторичне. – написав Лубінець, – Втім, про людські чесноти з боку РФ не йдеться взагалі. Що ж це тоді, як не черговий доказ геноциду українського народу? Вони публікують відео, розповсюджують, пишуть жахливі коментарі, в яких відчувається глибока ненависть до України й українців".

За словами Лубінца, росіяни роблять подібне з кількох причин:

- Це контент для внутрішньої аудиторії, щоб посилити у суспільстві антиукраїнські наративи.

- "Хрещення кров’ю". Вірогідніше, російські командири віддають накази своїм підлеглим, щоб ті вчиняли подібні дії й знімали все на камери.

- Це елемент залякування своїх військових, у першу чергу, щоб вони не здавалися в український полон і думали, що з ними будуть вчиняти так само. А також як компромат, що шляху назад уже немає і вести цю загарбницьку війну доведеться до кінця.

"Публічна страта полоненого – це ще один доказ порушення норм Женевських Конвенцій, міжнародного гуманітарного права, порушення фундаментального права на життя, – сказано в повідомленні. – Я, як Омбудсман України, звернувся з листами до Верховного Комісара ООН з прав людини, Моніторингової місії ООН в Україні, Генерального Секретаря ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зробити все можливе, аби винні понесли покарання за кожен воєнний злочин! А також, щоб цей випадок окремо був зафіксований у всіх звітах міжнародних організацій".

Лубінець вимагає, щоб питання негідної поведінки щодо військовополоненого було окремо розглянуто на майданчику Комітету ООН з прав людини.

"Росії не має бути в Радбезі ООН, – зазначив Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. – Терористична країна не має головувати в Радбезі, не може мати права вето. Це абсурд".

Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що після цього випадку країни, які пропонували Україні домовитися з РФ про "мир в обмін на землі", мають відчути реальний запах так званого "російського миру".

"Російський військовий під запис із насолодою відрізає голову українському полоненому, – зазначив Подоляк. – Щоб довести свою тваринну сутність і ще раз переконати світ у кровожерливості РФ… Можливо, "миротворці", які цинічно пропонують нам "обмінювати землі на мир", нарешті відчують реальний запах "ru-миру"?

Раніше повідомлялось, що Зеленський присвоїв Олександру Мацієвському, відео з розстрілом якого оприлюднили рашисти, звання Героя України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті