У масовому похованні в Борівському районі на Харківщині виявлено щонайменше 17 тіл (ФОТО)

У Борівському районі Харківської області в масовому похованні виявлено щонайменше 17 тіл загиблих військових та цивільних. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі 27 жовтня.

"Попередньо, ми маємо дані про щонайменше 17 тіл загиблих. Місцеві кажуть, що наші військові загинули в бою, і їх тут поховали, – розказав заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Дмитро Сойма. – Росіяни не поставили жодної позначки на могилі і не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище. Люди знайшли три хрести, і у такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур’яни".

Уточнюється, що за попередніми даними, в могилі поховано як мінімум 17 людей – цивільні та військові ЗСУ.

Три тіла військовослужбовців слідчі вилучили у перший день роботи.

Підкреслюється, що про це масове поховання повідомили мешканці села Копанки.

"Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району, – йдеться в повідомленні МВС. – 13 квітня привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму глибиною до 3 метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками".

Раніше повідомлялось, що в Лимані на Донеччині ексгумували тіла 35 військових та 152 цивільних.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті