У ліфтах Пскова з'явилися плакати "Нет войне". Область продовжує ховати загиблих в Україні загарбників (ФОТО)

У ліфтах Пскова (РФ) почали з'являтися антивоєнні плакати із закликом припинити війну проти України. Про це пишуть регіональні ЗМІ, підтверджуючи цю інформацію відповідними фотографіями.

Акція, яку проводять анонімні активісти, проходить на тлі чергових похорон, привезених з України загарбників.

"У Псковській області попрощалися ще з двома військовослужбовцями, які загинули на війні в Україні, - гвардії старшим прапорщиком Леонідом Ардашевим та гвардії сержантом Володимиром Борисовим", - цитує "Псковська губернія" губернатора Псковської області Михайла Ведерніков.

За даними видання, вже відомо, як мінімум, про 74 загиблих в Україні псковських військовослужбовців.

Як повідомлялося раніше, офіційна російська статистика втрат РФ у війні проти України не показує реальної картини. Міністерство оборони повідомляло про втрати лише двічі: 2 та 25 березня — і називало цифри у 498 та 1 351 особу. Дослідники з відкритих джерел - пости родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади - на другу половину липня говорять про більш ніж 5000 "двохсотих". Однак ці дані теж далекі від реальних. Значна частина загиблих росіян залишається на полі бою або в моргах та рефрижераторах на підконтрольній Україні території. Найчастіше їх тіла невідомі, до статистики втрат не включаються. Родичам повідомляють, що їхні рідні "зникли безвісти".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті