В "ЛНР" визнали, що не в змозі налагодити водопостачання окупованих із 2014 року регіонів. Просять людей не поливати городи

Влада так званої "ЛНР" визнала, що не в змозі організувати нормальну подачу води на території, окупованій із 2014 року, і попросила населення перестати поливати з водопроводу городи. Про це з посиланням на "державне підприємство "Луганськвода" повідомили окупаційні ЗМІ 25 травня.

"Водозабори і свердловини максимально завантажені у зв'язку із загальним дефіцитом води, пов'язаним із припиненням роботи водопостачального комплексу Західної фільтрувальної станції, обладнання якого в лютому 2022 року було знищено", – ідеться в повідомленні.

У зв'язку з цим "Луганськвода" попросила "обмежити полив городів із системи централізованого водопостачання".

У повідомленні також підкреслюється, що "ситуацію з водою в "республіці" вирішити відразу і кардинально неможливо".

Тим часом щодня з посиланням на "Луганськводу" повідомляють про відсутність водопостачання на всій території області, окупованій з 2014 року, або на більшій її частині. Так, 25 травня повідомляють про відсутність води в частині Луганська, в Алчевську, Ровеньках і Сорокиному (Краснодоні), а також у Перевальському та Слов'яносербському районах.

Раніше повідомлялося, що в "ЛНР" відсутня вода майже у всіх районах і містах, окупованих із 2014 року.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті