В аеропорт Вільнюса доставлено перші "зуби дракона"

У Вільнюський аеропорт доставлено перші засоби контрмобільності - так звані «зуби дракона». Про це повідомляє LRT.lt.

Зазначається, що «зуби дракона» доправлені в аеропорт у рамках створення в Литві парків інженерних засобів контрмобільності.

За даними компанії Lietuvos oro uostai («Литовські аеропорти»), найближчим часом такі засоби буде доправлено на зберігання також в аеропорти Каунаса і Паланги.

Загалом у країні буде створено 27 парків контрмобільності, в яких розміщуватимуться такі інженерні засоби, як «зуби дракона», збірні «їжаки», «іспанські наїзники» (рогатки) і дорожні загородження, зазначається в повідомленні.

Загальна вартість усіх заходів із протидії мобільності, які намічається провести в життя протягом десяти років, становить приблизно 600 млн євро.

«Сьогодні ми починаємо складувати частину засобів контрмобільності на території аеропортів, тим самим (...) сприяючи безпеці аеропортів Литви як критичної інфраструктури на випадок кризи», - сказав директор департаменту охорони та безпеки Lietuvos oro uostai Відас Кшанас.

Зазначається, що заплановано й інші заходи з протидії мобільності: поглиблення дренажних канав, зміцнення берегів річки Нямунас на кордоні з Росією тощо.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті