Україна заарештувала білоруські локомотиви, якими РФ перекидала свої військові угруповання до кордонів – СБУ (ФОТО)

За матеріалами СБУ заарештовано білоруські локомотиви, якими росія перекидала військові угруповання окупантів до кордонів України. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 18 липня.

"Орієнтовна вартість заблокованого майна становить понад 70 млн грн", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, за даними слідства, локомотиви були задіяні для перевезення особового складу, озброєння, військової техніки і засобів тилового забезпечення загарбників до північних кордонів нашої країни.

Підкреслюється, що в подальшому вони брали участь в бойових діях проти українських Сил оборони на території Київської та Чернігівської областей.

Як сказано в повідомленні, в ході слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили місцезнаходження цих тепловозів на території Київщини та ідентифікували їх використання у злочинах проти України.

Раніше з посиланням на СБУ повідомлялось, що рашисти вторглись в Україну, керуючись картами, що застаріли на півсторіччя.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті