Удар по російській ППО свідчить про вплив нової зброї із Заходу - WSJ

ЗСУ завдали удару по системі протиповітряної оборони на тимчасово окупованій території на Сході України ввечері 12 липня. Це свідчить про те, що далекобійна артилерія США змінює ситуацію на полі бою. Про це пише Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що українські сили завдали удару по системі протиповітряної оборони, яка захищає небо над тимчасово окупованим Луганськом. Додають, що Україна також завдала ударів по важливих цілях, таких як склади боєприпасів і командні пункти, відколи минулого місяця зі США почали надходити реактивні системи залпового вогню, відомі як Himars.

Сергій Гайдай, очільник Луганської області, заявив, що окупанти не наважуються йти у наступ і "відчувається їхня знесиленість після знищення складів з боєприпасами". Також він зазначив, що зросла активність російських диверсійно-розвідувальних груп. Водночас російські військові посилили ракетні удари по позиціях, розташованих далеко від лінії фронту.

Wall Street Journal пише, що відколи росія захопила Луганськ, вона націлилася на Донецьку область, частина якої вже контролюється РФ. Захоплення решти регіону дасть москві повний контроль над територією Донбасу, яку кремль зробив своїм пріоритетом після виведення своїх сил із центральної України наприкінці березня.

Як повідомлялося раніше, США задоволені результатами застосування Україною РСЗВ HIMARS.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті