Убивство Фаріон: адвокат підозрюваного заявила, що не отримала жодного прямого доказу його провини

Адвокат Регіна Гусейнова, яка захищає в суді інтереси підозрюваного в убивстві Ірини Фаріон, заявила, що досі не почула жодного прямого доказу провини свого підзахисного, - пише УНІАН.

«Мені як юристу взагалі не зрозуміло, чому ця людина зараз сидить на лаві підсудних. Давайте подивимося, що показали органи дізнання... Я не почула як юрист, як його офіційний адвокат, і в мене є питання... Зрештою, що інкримінують цій особі? Що він був на місці скоєння злочину? І все? Ми з вами почули хоч один прямий доказ?» - зазначила юристка в ефірі Київ24.

Вона вважає неприпустимим оприлюднення конкретного прізвища та імені підозрюваного в резонансній справі, «яка викликає дуже багато контроверсійних емоцій».

«Це пряме порушення закону. І це збудження емоцій певної частини суспільства, які вже собі в голові винесли вирок і вважають цю молоду людину винною. Я не знаю, ця молода людина винна чи ні. Це може встановити тільки суд. Але якщо ви зайдете в соцмережі, то там просто відкривається портал у пекло», - сказала Гусейнова.

Адвокат також сказала, що її особисто шокувала інформація, що від імені міністра МВС і голови Нацполіції роздали нагороди за розкриття цієї справи.

«Колеги, справу не розкрито. Людина не визнана винною ще. І давати нагороди за те, що поліція робить і повинна робити відповідно до своїх посадових обов'язків, це невеликий нонсенс», - зазначила вона.

Як повідомлялося, Служба безпеки України відпрацьовує версію про причетність російських спецслужб до вбивства громадського діяча, колишнього народного депутата Ірини Фаріон. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті