У РНБО анонсували зміни у мобілізації вже найближчим часом

На наступному засіданні ставки верховного головнокомандувача розглянуть пропозиції у сфері мобілізації. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю BBC.

"Ми зараз запускаємо нову програму, ми вже декілька разів на засіданнях ставки це питання проговорювали. Я думаю, що найближчим часом будуть нові ініціативи, в тому числі законодавчі, з цього приводу", - зазначив Данілов.

Секретар РНБО додав, що це питання зараз комплексно розробляється.

"Це і залучення рекрутингових компаній, і багато інших речей. Я би не хотів зараз давати остаточну відповідь, тому що ще раз наголошую, воно зараз в процесі. Єдине, що можна сказати, що на наступному засіданні ставки верховного головнокомандувача президент дав вказівку, щоб це питання було остаточно підготовлене", - повідомив Олексій Данілов.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи вистачить Україні людей, аби далі воювати, Данілов відповів: "Коли ви йдете на війну, у вас постійно не буде вистачати трьох речей. У вас не буде вистачати часу, у вас не буде вистачати зброї, і у вас не буде вистачати людей".

Також він підкреслив, що саме тому мистецтво військових, маючи таку ситуацію, досягти перемоги.

Як повідомлялось раніше, у Києві планують виплачувати по 30 тисяч гривень кожному мобілізованому.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті