У Мінкульті збираються реформувати російськомовний телеканал "FreeДом"

В. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявляє, що концепцію українського російськомовного телеканалу "FreeДом" найближчим часом буде переглянуто. Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"Ви пам'ятаєте історію цього каналу. Метою було доносити до росіян за межами того традиційного інформаційного трафіку, який є в них - а саме це російське телебачення - більш об'єктивну інформацію. Це непросто. У планах найближчим часом переглянути спільно з колегами концепцію цього мовника і розглянути більш ефективні та потрібні на сьогодні форми діяльності", - сказав Карандєєв, відповідаючи на запитання, навіщо Україні російськомовний телеканал "FreeДом".

На уточнення, які саме зміни маються на увазі, він заявив, що йдеться про зміну формату і каналів комунікації.

"Питання мови медіапродукту, який продукує Мультимедійна платформа іномовлення України, нині обговорюють. Актуальною є необхідність вироблення англомовного продукту для західної аудиторії. Приміром, саме такі проєкти наразі починає реалізовувати "Укрінформ", - додав він.

На запитання, чи може телеканал "FreeДом" взагалі припинити існування, Карандєєв відповів негативно.

Як повідомлялося, у Єврокомісії дали зрозуміти, що незадоволені телемарафоном і відключенням телеканалів в Україні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті