У Мінкульті заявили, що телемарафон буде працювати до кінця війни

Робота національного телемарафону "Єдині новини" необхідна до закінчення війни з РФ. Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький в інтерв'ю "Голосу Америки"

"У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити, поки йде війна, "Єдині новини" будуть. Але ми повинні, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво", - сказав Точицький.

Він розповів про зустрічі з колегами з різних каналів, які допомагають боротися з дезінформацією, яка досі проникає в Україну. 

"Тому, я казав і кажу, що поки є війна, нам потрібен "Єдиний марафон". Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас", - пояснив міністр.

При цьому Точицький зазначив, що під час спілкування з колегами він дійшов до того, що це "має бути проєкт більш освітнього характеру, де ми будемо більше пояснювати, наприклад, що є українська культура, що ми плануємо робити, щоб її зберегти".

"Я вважаю, що "Єдині новини" можуть бути тією платформою, де ми це все це можемо проговорювати та позбавлятися тих російських ворожих наративів, які були закладені в різні періоди розвитку України", - додав він.

На запитання про звинувачення в цензурі з боку західних партнерів міністр відповів: "Я не знаю про яку цензуру йдеться. У будь-яких повідомленнях, які продукує міністерство, ви маєте зворотню адресу та завжди можете написати і сказати, що вам це не подобається, або ви вважаєте по-іншому". 

"Якщо в тих самих "Єдиних новинах" відбувається, скажімо, розмова з тим чи іншим гостем, я не бачу і не пам'ятаю, щоб хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера", - додав керівник відомства.

"Нам дуже важливо створити справді стратегічну комунікацію сьогодення, не лише для зовнішнього світу, а й всередині. І без реального обговорення процесів, які відбуваються, буде доволі складно виграти цю війну. Ми маємо всі бути переконані, що робимо все заради перемоги. І не лише нашої з вами, а й перемоги усього демократичного світу", - зауважив Точицький.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав недоцільною ідею перенаправити гроші з телемарафону і "FreeДом" на БПЛА та пікапи для ЗСУ.

Як повідомлялося, майже половина українців вважає телемарафон неактуальним. 

Статті

Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Всі статті