У Київській області затримано неодружену пару, яка підпалювала військові та волонтерські авто

СБУ та Нацполіція затримали поплічників РФ, які підпалювали військові та волонтерські авто на Київщині. Про це повідомили Телеграм-канали відомств 30 липня. 

"Служба безпеки та Національна поліція затримали неодружену пару, яка виконувала завдання РФ щодо підпалів авто Сил оборони на Київщині. За матеріалами справи, для знищення автотранспорту українських захисників окупанти залучили 25-річного жителя Черкащини та його 20-річну співмешканку, які шукали в інтернеті швидкого заробітку", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що на початку липня цього року на їхнє "резюме" відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто. Після виявлення трьох потенційних цілей вони сфотографували їх та відправили "на погодження" своєму куратору. Після його команди пара прибула у визначений час на "потрібні" локації, де протягом однієї ночі намагалася знищити одразу три авто.

Зокрема, мова йде про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони.

Перебуваючи на місці злочину, фігуранти фільмували загоряння автотранспорту для подальшої передачі "звіту" куратору.

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали обох зловмисників за лічені години "по гарячих слідах". У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора.

За даними слідства, комунікація між куратором та фігурантами відбувалась в анонімному чаті популярного месенджера.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що невідомі спалили "медевак" 3-ї штурмової бригади. Воїни пригрозили паліям "вищою мірою покарання на місці".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті