У Черкасах біля Свято-Михайлівського собору тривають сутички між вірянами ПЦУ та УПЦ московського патріархату, поліція кваліфікує події як хуліганство

Біля Свято-Михайлівського собору у Черкасах, громада якого перейшла до Православної церкви України 12 червня 2024 року, виникла сутичка між вірянам ПЦУ та  УПЦ МП 17 жовтня. Про це повідлмили соцмережі та низка ЗМІ.

"Сутички продовжились біля Свято-Михайлівського собору між представниками ПЦУ та вірянами УПЦ МП. Наразі там готуються провести першу службу українською мовою, - з посиланням на власну кореспондентку пише "Радіо Свобода".

Зазначається, що всередині самого собору нічого не пошкоджено. 

"Наразі на місці працює поліція, встановлюють обставини в рамках відкритого провадження. Події кваліфікують як хуліганство", - цитує "Радіо Свобода" речницю поліції в Черкаській області Зою Вовк. 

Раніше повідомлялось, що Зеленський підписав закон про заборону УПЦ МП.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті