США не знімають для України обмеження на удари по РФ, щоб потім можна було "перезавантажити" відносини з Москвою - ЗМІ

Сполучені Штати Америки не дозволяють Збройним силам України завдавати удари по території Росії далекобійною зброєю, оскільки в майбутньому Вашингтон може захотіти "перезавантажити" відносини з Москвою, а це може завадити процесу. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Politico та на американських, українських і європейських чиновників.

Чиновники США, зокрема в Білому домі, пояснили українцям, що Штати "врешті-решт захочуть перезавантажити відносини з Москвою, і зняття обмежень може звести нанівець ці зусилля".

За словами співрозмовника видання, на початку серпня цього року коаліція двопартійних сенаторів організувала зустріч із радником американського президента з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Делегація наголошувала, що адміністрація президента має змінити позицію щодо дозволу Києву на далекобійні удари по РФ, поки "не стало надто пізно".

У матеріалі йдеться, що таке прохання розлютило посадовців Білого дому, які наголосили: "Вашингтон зробив більше, ніж будь-яка інша країна, щоб допомогти підтримати Київ". Вони додали, що Штати не повинні ризикувати власною національною безпекою.

Водночас український радник розповів Politico: наразі є ознаки, що Байден, можливо, захоче скасувати деякі обмеження.

"Є певні ознаки того, що Байден може захотіти зробити щось велике для України — можливо, скасувати деякі обмеження — перед виборами, оскільки він не балотується. Гарантії немає, але ми чуємо, що він думає про це", — сказав він.

Нагадаємо, раніше у США заперечили , що блокують запит Британії на дозвіл щодо ударів ракетами Storm Shadow по території РФ. 

Як повідомлялося, Данія дозволила ЗСУ завдавати ударів по Росії своєю зброєю

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті