У США заперечили , що блокують запит Британії на дозвіл щодо ударів ракетами Storm Shadow по території РФ

Білий дім заперечив інформацію про те, що США блокують запит Великої Британії на надання дозволу бити франко-британськими ракетами Storm Shadow по території РФ. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Telegraph та на неназваного американського чиновника.

Так, співрозмовник видання заявив, що Вашингтон не отримував офіційного запиту на те, щоб Україна запускала ракети Storm Shadow по росії, що вимагатиме використання деяких систем американського виробництва.

Telegraph вказує, що будь-яке використання Україною цих ракет потребуватиме згоди не лише Великої Британії та Франції, які спільно їх розробляли, а також США.

Нагадаємо, раніше видання Time писало, що США понад місяць не відповідають на запит Великої Британії щодо дозволу Україні застосовувати ракети Storm Shadow по території росії. Причина — побоювання адміністрації Байдена щодо ескалації війни в Україні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті