Спікер ВР Стефанчук заявив, що не бачить погроз для розпаду парламентської коаліції

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не бачить підстав для переформатування парламентської коаліції. Про це він заявив на брифінгу в четвер, відповідаючи на запитання про можливе переформатування коаліції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки я знаю, фракція "Слуга народу" має ще достатню кількість людей, і є запас тих людей, які продовжують перебувати в цій залі й голосувати всі необхідні закони для України", - сказав Стефанчук.

За його словами, український парламент "протягом п'яти років й особливо протягом останніх майже трьох років проходить дуже важливий іспит на зрілість".

"Першого дня повномасштабної війни я звернувся з проханням до всіх фракцій і груп: до закінчення війни у нас має бути одна фракція імені України. Я дуже цінуватиму, якщо мої колеги з інших фракцій дотримуватимуться цього принципу", - зазначив спікер.

Говорячи про депутатів, які під час війни виїхали з України за кордон, Стефанчук нагадав, що 24 лютого 2022 року завершив перше засідання парламенту воєнного стану словами: "Той, хто втік, той - зрадник".

"Моя позиція відтоді не змінилася. Вважаю, що кожен народний депутат, який обрав собі шлях проживання в іншій країні замість того, щоб у цей складний час підтримувати інтереси України, є зрадником українського народу... І це моє глибоке переконання", - сказав Стефанчук.

Він наголосив, що народні депутати, які незаконно виїхали з України, мають за це понести відповідальність.

Нагадаємо, оголошений у розшук депутат Дмитрук заявив, що втік з України, бо "боявся ліквідації". 

Як повідомлялося, ВАКС задовольнив клопотання САП й оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата Одарченка. 

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті