ВАКС задовольнив клопотання САП й оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата Одарченка

Народного депутата України Андрія Одарченка Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук 19 вересня. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у facebook 19 вересня.

"ВАКС оголосив у розшук нардепа, обвинуваченого у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення. 19 вересня 2024 року ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата України IX скликання, який обвинувачується у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України 18 вересня 2024 року не з’явився до Вищого антикорупційного суду", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, йдеться про народного депутата України від фракції "Слуга народу" Андрія Одарченка.

САП зазначає, що 18 вересня 2024 року указана особа не з’явилася у судове засідання. Про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники обвинуваченого також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним.

Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної у якості запобіжного заходу нардепу, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук.

"Клопотання щодо стягнення застави і зміни запобіжного заходу на більш суворий будуть розглянуті 23 вересня 2024 року", - пише також САП.

Раніше з посиланням на Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомлялось, що народний депутат України від фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко незаконно покинув територію країни

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті