Рада ЄС вирішила про надання 5-го траншу військової допомоги Україні на 500 млн євро

Рада Євросоюзу досягла політичної домовленості стосовно надання 5-го траншу військової допомоги для України. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель у Твіттері, пише офіційний Телеграм-канал Комітету ВР з питань інтеграції України до ЄС "Україна-ЄС".

"Європа продовжує працювати заради миру та захисту наших цінностей. Я вітаю політичну домовленість Ради ЄС щодо п'ятого траншу для України в рамках EPF", – написав Шарль Мішель.

Уточнюється, що в рамках 5-го траншу допомоги через Європейський фонд миру Україна отримає ще 500 млн євро допомоги, які будуть спрямовані на потреби ЗСУ.

"Таким чином, загальна допомога Україні від ЄС в рамках Європейського фонду миру складе 2,5 млрд євро", – сказано в повідомленні "Україна-ЄС".

Раніше повідомлялось, що другий транш макрофіну ЄС для України становитиме 8 млрд євро.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті