Що робити, якщо зникла дитина на окупованій території: поліція Луганської області дала роз'яснення

Поліція Луганщини дала роз'яснення щодо дій батьків чи інших близьких у разі зникнення дитини на окупованій території. Про це йдеться в Телеграм-каналі відомства 26 вересня.

"Зникла дитина на тимчасово окупованій території! Навіть в такій надзвичайній ситуації зберігайте спокій та дотримуйтесь порад ювенальних поліцейських", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що алгоритм дій має бути таким:

Зверніться до поліції.

Повідомте будь-яким зручним способом поліцію про зникнення дитини. Надайте всю доступну інформацію, що може допомогти пошуку.

Зберіть дані про дитину.

Запишіть її повне ім’я, дату народження (вік), обставини та місце зникнення, коло спілкування (у тому числі у соціальних мережах), зовнішні ознаки: зріст, тілобудову (вагу), колір волосся та очей, одяг. Знайдіть фотографії дитини та іншу ідентифікаційну інформацію.

Підтримуйте зв'язок.

Зберігайте постійний зв'язок з поліцією. Дотримуйтесь інструкцій слідчих та ювенальних поліцейських.

Не публікуйте надто багато інформації онлайн.

Утримуйтеся від розміщення чутливої інформації в соціальних мережах. Цим можуть скористатися шахраї. Також такі дії можуть завдати шкоди безпеці дитини.

Раніше "ОстроВ" публікував історії двох дівчат-підлітків з Херсонщини, яких матері змогли повернути з росії після незаконного вивезення.

Раніше також повідомлялось, що ще двох неповнолітніх братів вдалось повернути з окупованої території.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті