Ще 14 танків Leopard до кінця літа передадуть Україні Нідерланди і Данія

Нідерланди і Данія до кінця літа передадуть Україні 14 танків Leopard 2A4. Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс 25 липня, пише очолюване ним відомство.

"14 танків Leopard 2A4, які Нідерланди і Данія купили для України, вирушать у країну, яку роздирає війна, цього літа. В останні місяці бойові танки були відремонтовані та випробувані", - йдеться в повідрмленні.

"Україна терміново потребує додаткової військової підтримки через важкі бої. Ці танки можуть зіграти важливу роль у захисті української армії від російських військ. Нідерланди разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну доти, доки це необхідно. Це вкрай важливо для захисту України та стримування агресії Путіна", - заявив Брекельманс.

Уточнюється, що минулого року Нідерланди і Данія закупили 14 танків Leopard 2A4. Це були вже вживані екземпляри, які пройшли капітальний ремонт німецькою компанією Rheinmetall. Україна може використовувати танки в боротьбі з російським агресором.

"Вчора і сьогодні останні два Leopard 2 проходять перевірочні випробування в рамках поставки. Перші 12 танків уже передано до відправки. Всі 14 танків будуть поставлені одночасно до кінця літа", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті