Сейм Литви терміново заборонив мовлення російських та білоруських каналів

Литовський Сейм 22 вересня в терміновому порядку ухвалив поправку до закону, що передбачає тимчасову заборону на трансляцію російських та білоруських каналів у країні та розповсюдження їхньої продукції в інтернеті. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на ресурс Delfi.

Забороняється також поширення радіо- та телепрограм, створених особами, які прямо чи опосередковано фінансуються та/або контролюються державними структурами росії та Білорусі.

Необхідність прийняття поправки пов'язана з тим, що з 16 вересня минув термін дії надзвичайного стану на всій території Литви. Режим НС був введений у зв'язку з російською агресією проти України і автоматично включав заборону на трансляцію російських державних ЗМІ.

Наразі НС зберігаєтеся у прикордонних із росією районах, але, на думку литовських чиновників, це не привід для повернення до країни російської пропаганди.

"Для Литви, яка має зовнішній кордон як з росією, так і з Білоруссю, дуже важливо ефективно захищати суспільство та інформаційний простір від інформаційних загроз", - заявив ініціатор законодавчої поправки голова Комітету Сейму з культури Вітаутас Юозапайтіс.

Попередньо заборона мовлення триватиме до жовтня 2024 року, - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Литва привела в підвищену боєздатність війська через оголошену путіним мобілізацію в РФ.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті