Росія втратила понад третину своєї наземної боєздатності - командувач британської армії

50 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення у війні проти України. Про це заявив командувач британської армії Тоні Радакін, пише The Guardian.

"Їм абсолютно ясно, що вони планують відновити всю свою територіальну цілісність України, і вони бачать Росію, яка бореться, Росію, яка за нашими оцінками втратила понад 30% своєї наземної боєздатності", - заявив він.

За його словами, з початку повномасштабного вторгнення 50 000 російських солдатів або загинули, або були поранені. Крім того, було знищено майже 1700 російських танків, майже 4000 бойових броньованих машин.

"Росія почала це вторгнення з наміром захопити всю Україну, Росія мала прагнення захопити міста в перші 30 днів, Росія мала прагнення створити тріщини і чинити тиск на НАТО — це для Росії як виклик світовому порядку, Росія зазнає невдачі у всіх цих амбіціях, Росія є ще більш ослабленою нацією, аніж вона була на початку лютого", - зазначив Тоні Радакін.

Як повідомлялося раніше, за оцінками Генерального штабу України з момента повномасштабного вторгнення РФ втратила понад 38 тисяч воїнів.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті