Росіяни намагаються налагодити масове виробництво "шахедів"

Модифікації Shahed 136/Герань-2, які фіксуються в уламках БПЛА з літа цього року, можуть свідчити про те що росія намагається налагодити їх масове виробництво. Про повідомляє Military Media Center з посиланням на представника Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ Андрія Рудика 28 вересня.

"Ми не виключаємо факт того, що російська федерація, шукаючи прості технічні рішення, здешевлюючи матеріали та налагоджуючи постачання компонентів-замінників, намагається налагодити виробництво даного баражуючого боєприпасу та зробити його масовим", - зазначається у повідомленні.

Андрій Рудик додав, що новий "шахед" принципово не відрізняється від більш ранніх зразків, а виявленні відмінності мають косметичний характер і обумовлені прагненням здешевлення виробництва. До того ж  спроби такого «імпортозаміщення» свідчать про дієвість міжнародних санкцій.

Як повідомлялось раніше, у Вінниці розробили новий безпілотник-розвідник.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті