Рада Євросоюзу остаточно схвалила 14-й пакет санкцій проти РФ

Рада Євросоюзу остаточно схвалила 14-й пакет санкцій щодо РФ, запроваджений у зв'язку з її вторгненням в Україну і триваючою агресією. Про це йдеться у пресрелізі, опублікованому вранці 24 червня, - повідомляє Телеграм-канал "Радио Свобода".

Зазначається, що офіційно нові санкційні заходи і списки будуть опубліковані найближчим часом.

"ЄС, зокрема, запровадив обмеження проти 116 фізичних та юридичних осіб. Один з основних пунктів нового пакета стосується російського скрапленого природного газу: вводяться обмеження на його транзит через європейські порти. Російський СПГ, призначений для третіх країн, більше не можна буде реекспортувати через порти в ЄС. Водночас заборони на постачання СПГ з Росії в самі країни ЄС не введено. Також санкції запроваджуються проти 27 танкерів так званого російського тіньового флоту і суден, які використовуються зокрема для перевезення зброї або українського зерна", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що з фізичних осіб до санкційного списку внесуть співачку Поліну Гагаріну, бізнесменів Ігоря Алтушкіна, Романа Троценка і Таймураза Боллоєва. 61 особу або компанію внесено до списку санкцій у зв'язку з їхньою прямою підтримкою російського військово-промислового коплексу, зокрема йдеться про компанії з третіх країн - Китаю, Туреччини, Казахстану, Киргизстану та ОАЕ.

Вводяться також додаткові заходи щодо боротьби з обходом санкцій. Поставки товарів подвійного призначення до третіх країн будуть більш жорстко контролюватися. Компанії в ЄС повинні будуть стежити за тим, щоб їхні дочірні компанії в третіх країнах не брали участі в будь-яких діях, які можуть бути використані для обходу санкцій.

Санкції буде введено проти Системи швидких фінансових повідомлень Банку Росії - російського аналога SWIFT для здійснення фінансових операцій із третіми країнами.

Політичним партіям, ЗМІ та НКО, які працюють в ЄС, заборонено буде отримувати фінансові кошти від російської держави або пов'язаних із нею організацій.

Авіакомпаніям ЄС буде заборонено укладати контракти з російськими громадянами або організаціями для здійснення чартерних і приватних перельотів по всьому світу.

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті