"Питання зараз про хронологію": Рютте заявив, що Україна буде 33-м або 34-м членом НАТО

Україна приєднається до Альянсу як його 33-й або 34-й член "одного дня" у майбутньому. Про це заявив Генсек НАТО Марк Рютте під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі 17 жовтня, пише "Європейська правда".

"На цей момент виглядає, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, перед ними вирине хтось інший. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні. Тож питання зараз про хронологію", - зазначив Рютте.

За його словами, зараз союзники зосереджені на зусиллях, які прокладають міст до членства України. 

"Тож якщо є конкретне питання "Коли?", я не можу дати на нього відповідь зараз, на цей момент. Але ми працюємо над усіма цими напрямками, щоб насправді вони одного дня стали членом НАТО", - сказав також генсек НАТО.

Раніше Зеленський заявив, що перший пункт Плану перемоги стосується геополітичної впевненості у Європі та посилення НАТО, зокрема, членства України в Альянсі.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті