ПВК "Вагнер" на чолі з Пригожиним можуть піти у наступ на Київ з Білорусі - Sky News

ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним можуть піти у наступ на Київ з Білорусі. Про це сказав генерал лорд Річард Даннатт, пише Sky News.

"Той факт, що він поїхав до Білорусі, викликає певне занепокоєння", - сказав колишній начальник генерального штабу британської армії.

За його словами, якщо Пригожин "утримав навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва", звідки почалася війна.

Лорд Даннатт сказав, що "цілком можливо", що РФ може використати "Вагнер", щоб спробувати знову взяти Київ.

Тим не менш, за його словами, не було безпосередніх "переможців" від "вчорашнього фіаско".

"Путін, безумовно, значно зменшився. Російські військові... явно перебувають у деякому безладі", — сказав лорд Даннатт.

Як повідомлялося раніше, глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після укладення "угоди" з російською владою поїде в Білорусь, кримінальну справу стосовно нього буде припинено.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті