Путін заявив китайським ЗМІ про готовність до переговорів щодо України, шантажуючи наступом на Харківщину

Російський диктатор Путін знову підняв тему готовності до переговорів з Україною та Заходом у китайських ЗМІ напередодні свого візиту у Китай. При цьому активізацію бойових дій на Харківщині використовує як важіль для шантажу. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) СНБО 15 травня.

"Що означають заяви путіна китайським медіа про готовність до переговорів російський диктатор володимир путін знову почав просувати тему переговорів з Україною та Заходом. Він намагається використати активізацію бойових дій на Харківщині як важіль для шантажу", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, путін в інтерв’ю китайським медіа заявив, що РФ підтримує мирний план Пекіна, який пропонує початок переговорів по нинішній лінії фронту, тобто без виведення військ. 

"Водночас глава кремля закликає до «гарантій безпеки москві», нагадує про «Стамбульські угоди», якими нібито «обманули росію», натякаючи на готовність до розширення наступальних дій.  В інтерв’ю також присутнє посилення антизахідної риторики, що є реверансом Китаю напередодні візиту путіна.  Заяви рф про наступ на великі міста України є блефом. У росії є ресурси лише для обмежених наступальних операцій у прикордонні України. Перемовини потрібні агресору не для досягнення миру, а щоб виграти час для накопичення сил", - пояснии в ЦПД.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті