Путін обдурив гостей БРІКС заявою про непереможну Росію: ТОП-4 ганебних поразок

Путін вважає, що нікому в історичному минулому не вдавалося перемогти Росію у військовому протистоянні. Про це він розповів, відкриваючи пленарне засідання одного із заходів саміту БРІКС.

«Зараз взагалі не приховують мету завдати нашій країні стратегічної поразки. Прямо скажу - це ілюзорні розрахунки, які можуть робити тільки ті, хто не знає історію Росії, не бере до уваги єдність, що кувалася століттями, силу духу і згуртованість її народу», - продемонстрував Путін повне незнання історії Росії.

Щонайменше чотири програні війни, до речі, в кожній з яких Москва грала роль агресора, спростовують заяву російського диктатора.

Так, підсумком Лівонської війни (1558-1583), яку вів Іван Грозний, стало розорення Русі, її північно-західні райони знелюдніли. Московське царство поступилося Речі Посполитій Лівонією і низкою інших земель. Швеції відійшли Копор'є, Ям, Івангород і прилегла до них територія південного узбережжя Фінської затоки.

Кримська війна (1853-1856) закінчилася поразкою Росії ганебним Паризьким миром. Росія повертала Туреччині низку міст і фортець. Чорне море оголошувалося нейтральним із забороною Росії імперії мати там військовий флот і арсенали. На Дунаї російські кордони були відсунуті від річки і частина російської Бессарабії була приєднана до Молдавії. Росія позбавлялася наданого протекторату над Молдовою і Валахією та виняткового заступництва Росії над християнськими підданими Османської імперії.

Російсько-японська війна (1904-1904). Військовий флот Росії був практично повністю знищений, армія зазнала значних втрат. Петербург віддав Японії південну частину Сахаліну і втратив свої орендні права на Ляодунський півострів і Південно-Маньчжурську залізницю.

Перша світова війна для вже радянської Росії закінчилася ганебним Брестським миром. Вона на користь Німеччини втратила до 26% своїх європейських територій. 

 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті