Псевдопосадовці-колаборанти зі Сватового та Білокуракиного постануть перед судом

Трьох псевдопосадовців так званої "ЛНР" судитимуть за колабораціонізм. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України.

"Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України обвинувачені погодився співпрацювати з представниками окупаційної влади РФ.

Підкреслюється, що один з підозрюваних добровільно обійняв псевдопосаду "начальника МРЭО г. Сватово УГИБДД МВД ЛНР".

Мешканка Луганщини погодилась на пропозицію окупаційної влади та обійняла псевдопосаду "начальника Сватовского районного управления юстиции министерства юстиции ЛНР".

Зазначається, що мешканець смт Білокуракине став помічником псевдопрокурора в так званій "прокуратуре Белокуракинского района ЛНР".

"За вчинене обвинуваченим загрожує покарання – до 15 років ув’язнення", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що "колегу" цих колаборантів – "начальника МРЭО" зі Старобільська Аскяра Лайшева – партизани відправили на той світ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті