"Проста росія хвора": в МЗС Литви зробили заяву щодо слів російського опозиціонера про "простих росіян"

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на заяву обміняного російського політв'язня-опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, який попросив "не плутати путіна і росію" та заявив, що західні санкції повинні бути спрямовані на політичну верхівку РФ, а не на "простих росіян". Відповідний пост Ландсбергіс розмістив у мережі Х 4 серпня.

У ньому йдеться наступне:

"Я хотів би звернутись до постійного питання про тих "простих росіян", які "не повинні потрапити під санкції". Я чую розмови про невинність простих росіян, але потім бачу, як прості росіяни вбивають простих українців. Я бачу, як прості росіяни святкують вбивство. Я бачу, як звичайні російські батьки одягають своїх простих російських дітей у військову форму і малюють літеру Z на картонному костюмі танка. Я бачу, як прості російські матері прощаються зі своїми звичайними російськими синами і бажають їм успіхів у їхніх звичайних російських військових злочинах. Я бачу, як звичайні росіяни збираються разом, щоб створити величезну колону Z на міській площі. Проста росія хвора. Зцілення буде тривалим і виснажливим процесом, який розпочнеться лише тоді, коли росія, а не лише путін, зазнає поразки. Без поразки в Україні росія просто поширюватиметься. Та про ті "несправедливі" санкції проти "простих росіян". Все, що гальмує тотальну військову машину росії, матиме підтримку простих литовців. Будь-яка перемога. Слава Україні!"

Раніше повідомлялось, що в Байдена офіційно підтвердили , що між західними країнами та РФ відбувся обмін ув’язненими.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті