У Байдена офіційно підтвердили , що між західними країнами та РФ відбувся обмін ув’язненими

Президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що між західними країнами та росією відбувся вдалий обмін ув’язненими. Сполучені Штати звільнили 16 людей. Про це повідомляє "Громадське".

Як зазначається, серед 16 звільнених людей були троє американських громадян і один власник грін-карти, які були ув'язнені в росії.

Зокрема, повернути вдалося ексморпіха Пола Вілана, затриманого у Москві 2019 року, репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, журналістку «Радіо Свобода» Алсу Курмашеву й опозиціонера Володимира Кара-Мурзу.

Їхнє повернення Байден назвав «подвигом дипломатії». Загалом США обміняли 16 людей, зокрема 5 німців і 7 громадян росії, яких у Білому домі назвали «політичними в’язнями у своїй країні».

«Деяких із цих жінок і чоловіків несправедливо утримували роками. Усі вони пережили неймовірні страждання та невизначеність. Сьогодні їхня агонія закінчилася», — сказав американський президент.

Він також подякував союзникам, які брали участь у переговорах щодо обміну — Німеччині, Польщі, Словенії, Норвегії та Туреччині. Загалом від початку президентства Байдена США повернули 70 американців, повідомили в Білому домі.

Як повідомлялося, РФ 1 серпня провела обмін ув'язненими зі США та Німеччиною - зокрема політв'язнів, яких утримували у РФ, обміняли на російських шпигунів.  

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті