Прем'єр Індії попросив Путіна повернути з українського фронту ошуканих індусів

Росія звільнить зі своєї армії всіх завербованих на війну в Україні громадян Індії після того, як прем'єр-міністр країни Нарендра Моді попросив зробити це президента РФ Путіна. Про це телеканалу NDTV розповіли обізнані джерела, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

За словами джерел, Моді, який перебуває з дводенним візитом у РФ, порушив це питання на вечері з Путіним. Той пообіцяв виконати прохання індійського прем'єра і посприяти поверненню індійських громадян на батьківщину, стверджують співрозмовники NDTV.

Зазначається, що влада Індії ще на початку року зверталася до Москви з приводу співвітчизників, які опинилися на війні в Україні. Міністерство закордонних справ Індії просило міноборони РФ дозволити індійцям покинути армію, не чекаючи термінів закінчення контрактів, писало видання The Hindu.

В індійському МЗС стверджували, що індійці обманом потрапили в російську армію. Вербувальники, які діяли на території Індії, пропонували громадянам країни "високооплачувану роботу в Росії", а молодим людям обіцяли допомогти зі вступом до приватних російських вишів.

Як повідомлялося, Індія закуповуватиме американські бронетранспортери замість російських.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті