Понад тисяча власників знищеного житла змогли придбати нові оселі завдяки житловим сертифікатам - Мінреінтеграції

Завдяки житловим сертифікатам понад тисяча власників знищеного житла змогли придбати нові оселі. Про це повідомляє Мінреінтеграції України.

"Це стало можливим за фінансової підтримки Банку розвитку Ради Європи в межах проєкту «HOME: Компенсація за знищене житло». На початку вересня для його реалізації Україна отримала перший транш у розмірі 70 мільйонів євро. За словами віцепремʼєр-міністра з відновлення України - міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби, їх спрямовано на оплату близько 2 тисяч житлових сертифікатів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі відомство готує запит на виплату другого траншу у розмірі 30 мільйонів євро.

"Нагадуємо, що зазначена ініціатива Уряду спрямована на фінансування житлових сертифікатів, які українці отримали за державною програмою компенсацій єВідновлення. За них власники пошкодженого і знищеного житла зможуть придбати нові оселі", - повідомляє Мінреінтеграції.

Як повідомлялося, Україна отримала 70 мільйонів євро на компенсації за знищене житло внаслідок збройної агресії РФ.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті