Україна отримала 70 мільйонів євро на компенсації за знищене житло внаслідок збройної агресії РФ

Україна отримала 70 мільйонів євро на компенсації за знищене житло внаслідок збройної агресії РФ. Про це повідомляє Мніренітеграції.

Гроші були отримані від Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) у межах реалізації проєкту «HOME. Компенсація за знищене житло». 

Залучені кошти є першим траншем із передбачених двох етапів до кінця поточного року.

Згідно з проєктом HOME гроші буде спрямовано на фінансування житлових сертифікатів. Завдяки цьому громадяни зможуть отримати компенсації за житло, знищене внаслідок бойових дій і терористичних атак рф.

Основними отримувачами є учасники бойових дій, особи з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

Проєкт впроваджується у межах послуги єВідновлення по всій території України.

У межах реалізації проєкту з БРРЄ планується фінансування компенсацій за понад 2000 житлових сертифікатів, що дасть змогу близько 5700 українцям отримати компенсації за знищене житло.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті